Elämänhallintataitoja tarvitsee meistä ihan jokainen eikä ole syytä ajatella, että asioiden tarvitsee olla perusteellisesti pielessä ennen kuin omia elämänhallintataitojaan ensimmäisen kerran pohtii ja kehittää. Kyse on loppujen lopuksi hyvin yksinkertaisista asiosta – ja silti juuri sellaisista – jotka tuntuvat meistä monista arjessa vaikeilta hallita. 

Tietyt asiat ovat tyypillisesti oikeilla raiteillaan silloin, kun sinulla on tunne, että hallitset elämääsi ja arkeasi. Jos jokin niistä ontuu, saattaa sinusta pikemminkin tuntua siltä, että elämä hallitsee sinua. Tällaisia asioita ovat:

– Riittävä fyysinen aktiivisuus ja liikunta
– Terveellinen ruokavalio
– Riittävä ja laadukas uni 
– Mielekäs tekeminen ja harrastukset
– Merkitykselliset ihmissuhteet

Elämänhallinnassa kyse on taidoista, joita voidaan oppia, kehittää ja harjoitella. Usein auttaa, kun omaa elämää ja siihen vaikuttavia peruspilareita tarkastelee yhdessä jonkun toisen kanssa. Joskus varsin kuormittavistakin tilanteista ja olosuhteista syntyy oma ’normaali’ ja jo pienillä teoilla voi vaikuttaa omaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja toimintakykyyn. 

Ota yhteyttä ja tehdään yhdessä kartta, josta näemme mitkä polut sinun elämässä vievät oikeaan suuntaan ja mitkä mahdollisesti umpikujaan. Rakennetaan uusia polkuja ja tarkistetaan kompassi – pian huomaat jaksavasi paremmin omassa arjessasi.