Hyvinvointivalmennus oman hyvinvoinnin ja terveyden tukena

  • Haluaisitko voida paremmin ja saada lisää jaksamista arkeen?
  • Kaipaatko apua kuormituksen tasapainottamiseen arjessa?
  • Onko sinun on vaikea löytää aikaa itsestä huolen pitämiseen?
  • Kaipaatko apua liikunnan ilon ja oman liikuntamuodon löytämisessä tai kunnon kohottamisessa?
  • Haluaisitko oppia syömään joustavasti, omaa hyvinvointia ja jaksamista vahvistaen?
  • Oletko kyllästynyt dieetteihin ja kuureihin, jotka eivät tuo hyvinvointia vaan tuntuvat nakertavan omaa jaksamista ja elämäniloa?

Jos huomasit nyökytteleväsi, on hyvinvointivalmennus juuri sinua varten.

Hyvinvointivalmennus toimii hyvinvoinnin ja terveyden tukena, kun haluat opetella uusia, omaan arkeen sopivia elintapoja. Hyvinvointivalmennuksesta on hyötyä, kun haluat ymmärtää paremmin omaa hyvinvointiasi ja siihen vaikuttavia tekijöitä, oppia tuntemaan itsesi paremmin ja vahvistamaan omaa jaksamista ja hyvinvointia. Usein keinot ovat jo olemassa, valmennuksen tehtävä on auttaa sinua näkemään ne ja luottamaan itseesi.

Hyvinvointia lempeästi ja oivaltaen

Hyvinvoinnista ja terveydestä puhutaan paljon, mutta niistä huolehtiminen ei aina kiireisen arjen keskellä ole helppoa. Harmillisen usein hyvinvoinnin lisääminen alkaa hieman nurinkurisesti erilaisilla kitukuureilla ja itsensä kurittamisella. Tällöin lopputulemana on usein entistä väsyneempi mieli ja harmitus siitä, miksi hyvä tarkoitus ei vienytkään kohti omaa tavoitetta.

  • Eikö olisikin mukavampaa lähteä vahvistamaan omaa hyvinvointia lempeästi ja oman elämän voimavarat huomioiden?
  • Eikö kuulostaisikin mukavalta, jos ei tarvitsisi odottaa “lopputulosta” vaan jo hyvinvointiin vaikuttavien asioiden huomioiminen tuntuisi hyvältä?
  • Eikö olisikin upeaa, jos prosessia siivittävät oivallukset tekisivät muutoksesta vihdoinkin pysyvän?

Hyvinvointi heijastuu siihen, miten jaksamme arkisia asioita. Hyvinvoinnin lisääntyessä jaksat paremmin työssä ja vapaa-ajalla ja sinulla on virkeyttä keskittyä sinulle merkityksellisiin asioihin elämässä.

Ihan kaikkiin asioihin omassa hyvinvoinnissamme emme aina voi vaikuttaa, mutta paljon on sellaista, johon meillä on mahdollisuus vaikuttaa. Hyvinvoinnin vahvistamista voidaan ajatella myös hyvinvointitaitojen lujittamisena. Taidot ovat asioita, joita voidaan kehittää ja harjoitella. Usein auttaa, kun omaa elämää ja siihen vaikuttavia peruspilareita tarkastelee yhdessä jonkun toisen kanssa. Joskus varsin kuormittavistakin tilanteista ja olosuhteista syntyy oma ‘normaali’, mutta jo pienillä teoilla voi vaikuttaa omaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen. 

Mitä hyvinvointivalmennuksessa tapahtuu?

Hyvinvointivalmennuksessa käsitellään itselle merkityksellisen elämän rakennuspalikoita sekä arkeen & sen sujumiseen, elämänhallintaan, ravitsemukseen, liikuntaan ja palautumiseen liittyviä teemoja. Joissain tapauksissa keskitytään selkeämmin yhteen osa-alueeseen, mutta hyvin usein muutoksessa käydään läpi eri osa-alueisiin liittyviä asioita.

Valmennuksen kestoa ei ikinä määritellä tarkkaan etukäteen. Kuljen kanssasi juuri sen aikaa, kun sinusta tuntuu tärkeältä ja tarkoituksenmukaiselta. Joskus se voi olla puolen vuoden tai vuoden mittainen (ylikin) matka, toisinaan taas muutama tapaamiskerta voi olla sinulle riittävä ja auttaa alkuun muutoksessa ja uusien asioiden harjoittelussa.

Suunnittelen valmennuksen sinulle sopivaksi, huomioiden elämäntilanteesi, tarpeesi ja toiveesi. Alla olevien linkkien kautta pääset tutustumaan siihen, mitä valmennuksessa ravitsemuksen ja liikunnan saralla tehdään.

Ravitsemusvalmennus

Liikuntavalmennus