Liikuntavalmennus

Liikunta ylläpitää toimintakykyä ja terveyttä, mutta tuo myös iloa ja merkitystä elämään. Näin sillä on mahdollisuus vaikuttaa kokonaisvaltaisesti elämänlaatusi. Saat liikkeestä ja liikunnasta myös voimaa muihin sinulle tärkeisiin asioihin. Olemme kuitenkin kaikki yksilöitä ja olisi hullu ajatus, että olisi olemassa yksi oikea tapa liikkua. Valmennuksen tavoitteena on löytää sinulle mielekäs tapa liikkua – sellainen, joka sopii sinun kehollesi ja sinun elämäntyyliin ja arkeen.

Liikuntavalmennus sopii kaikille taustasta riippumatta halusitpa sitten aloittaa liikkumisen, herättää henkiin hetkellisesti kateissa olleen liikuntakipinän tai kohottaa kuntoasi oman tavoitteen suunnassa. Liikuntavalmennuksesta saat apua myös arkisen toimintakyvyn parantamiseen ja esimerkiksi toimistotyöläiselle usein tutun niska- ja hartiaseudun kipuiluun. Valmennukseni keskittyy kunto- ja terveysliikuntaan, ei kilpaurheiluun.

Liikumme siellä, missä sinulle parhaiten sopii. Liikun usein asiakkaitteni kanssa ulkona ja luonnossa. Monesti jo oman kodin lähiympäristö tarjoaa monipuolisia liikuntapaikkoja, jotka mahdollistavat samalla luonnosta ja sen palauttavasta voimasta nauttimisen. Lisäksi voimme hyödyntää työpaikkasi yhteydessä mahdollisesti sijaitsevaa kuntosalia tai kaupungin/kunnan uimahallin kuntosalia, jotka eivät edellytä jäsenyyttä.

Mitä liikuntavalmennuksessa tapahtuu?

Yhteistyö alkaa alkukeskustelulla, jonka tarkoituksena on tutustua sinun elämäntilanteeseen ja voimavaroihin, liikuntahistoriaan sekä tämän hetken toiveisiin ja tavoitteisiin. Halutessasi voimme tehdä kuntotestejä lähtötilanteen ja tarpeiden kartoittamiseksi. Ne eivät kuitenkaan ole lainkaan välttämättömiä. Tunnet kyllä muutoksen ja kehityksen arjessasi.

Tämän jälkeen tapaamiset käsittävät yhdessä liikkumista sinun tavoitteiden ja toiveiden pohjalta muodostetun suunnitelman mukaisesti. Tapaamistiheys suunnitellaan yksilöllisesti sinun toiveitten ja tavoitteiden mukaan. Väliviikoille suunnittelemme niin halutessasi liikuntasuunnitelman rutiinin luomisen tukemiseksi.

Liikuntavalmennus voi olla osana kokonaistaltaista hyvinvointivalmennusta ja yhdistyä myös ravitsemusvalmennukseen.