Ravitsemusvalmennus

Hyvä ravitsemus auttaa ylläpitämään ja parantamaan terveyttä ja lisää hyvinvointia ja jaksamista jokapäiväisessä elämässä. Syöminen on kuitenkin paljon muutakin kuin ravintoaineita ja energiaa. Syömiseen liittyviä tottumuksia, opittuja tapoja, makumieltymyksiä, tunteita ja ajatuksia. Parhaimmillaan ruoka tuo elämään iloa.

Ravitsemusvalmennuksen keskiössä ovat ruokavalion riittävyys, säännöllisyys, monipuolisuus, psykologinen joustavuus ja ilo- eivät kalorit tai grammat. Tutkimukset osoittavat, että joustava suhtautuminen syömiseen auttaa pysyvien muutosten tekemisessä. Tavoitteena on, että opit syömään terveellisesti, mutta rennosti ilman kalorien laskemista.

Kenelle ravitsemusvalmennus sopii?

Ravitsemusvalmennus sopii sinulle, jos tahdot:

  • Oppia soveltamaan tietoa terveyttä ja hyvinvointia edistävästä ruokavaliosta omassa elämässä
  • Oppia tekemään arkiruokailusta terveyttä ja hyvinvointia edistävää, maukasta ja helppoa
  • Jäsentää omaan ruoka- ja kehosuhteeseen liittyviä ajatuksia ja tunteita
  • Ymmärtää tunnesyömistä ja löytää toimivampia toimintamalleja
  • Purkaa syömiskäyttäytymistä rajoittavia ajatuksia ja hyvinvoinnille haitallista dieettiajattelua.

Lisäksi ravitsemusvalmennuksessa on mahdollista oppia asioita, jotka tuovat apua:

  • Väsymykseen tai alavireisyyteen
  • Sinulle sopivan hyvinvointipainon, biologisen painon, tunnistamiseen ja löytymiseen
  • Ruoansulatuskanavan toiminnallisiin vaivoihin, kuten turvotukseen tai ilman kertymiseen suolistoon
  • Korkean kolesterolin tai verenpaineen ruokavaliohoitoon
  • Tyypin 2 diabeteksen, esidiabeteksen tai sen kohonneen riskin ruokavaliohoitoon.

Mitä ravitsemusvalmennuksessa tapahtuu?

Valmennus on vuorovaikutteista ja keskustelevaa. Ensimmäisen tapaamisen aikana käymme läpi elämäntilannettasi, nykyhetkeen johtaneita elämänpolkuja, voimavarojasi ja toiveitasi.

Valmennuksen aikana syvennymme sinulle tutuiksi tulleisiin ruokaan ja syömiseen liittyviin käytäntöihin, toimintamalleihin, ajatuksiin ja tunteisiin. Käymme läpi ruokailutottumustesi vahvuuksia ja asioita, joita voit jatkossa harjoitella. Toisin kuin usein ajatellaan, tämä tarkoittaa useimmiten hyvän lisäämistä, ei kieltolistojen tekemistä. Saat käytännön neuvoja uusien, hyvinvointia tukevien tapojen opettelemiseen.

Kaikkea ei ole mahdollista oppia ja muuttaa kerralla. Sovimme yhdessä miten prosessi etenee ja missä tahdissa uusia syömistottumuksia harjoittelemme. Valmennuksen aikana tarkastelemme tasaisin väliajoin mitkä uusista tavoista ovat jo juurtuneet arkipäiviisi ja mitkä asiat tuntuvat haastavilta. Valmennuksen tavoitteena on helpottaa totuttujen tapojen muuttamista ja rakentaa pysyviä hyvinvointia tukevia tapoja.

Hyödynnän valmennuksessa erilaisia ravitsemuspsykologisia työskentelymuotoja ja harjoitteita, joiden avulla sinun on mahdollista tutkiskella ja paremmin ymmärtää omaa syömistä ohjaavia asioita sekä muokata omia tottumuksiasi.

Vastaanotto Vantaalla tai valmennus etäyhteydellä verkossa

Otan vastaan työhuoneellani Vantaan Plaza Business Parkissa lähellä Jumboa. Tarvittaessa voimme sopia tapaamisen myös sinulle sopivampaan paikkaan lähialueille.

Myös etävalmennukset ovat mahdollisia. Silloin et tarvitse muutakuin mobiililaitteen tai tietokoneen ja nettiyhteyden.