Valmennukseni asiakkaiden kokemana

Asiakaspalaute on minulle erittäin tärkeää, koska se auttaa tunnistamaan sen mikä toimii ja se, mitä haluan jatkossa oppia tekemään paremmin. Palaute on myös paras käyntikorttini valmennustyölleni. Tässä muutamia saamiani palautteita. Toivon, että ne valottavat sinulle sitä, miltä valmennukseni näyttää ja tuntuu valmennettavan silmin katsottuna.

“Muutos on vaikuttanut minäkuvaani – katson itseäni nyt lempeästi ja ylpeydellä”

Nainen 42 v., Järvenpää

“Vuosi Jennin lempeässä, kannustavassa ja aidosti kuuntelevassa ja kiinnostuneessa ohjauksessa on muuttanut pysyvästi monta asiaa.

Hakeuduimme mieheni kanssa yhdessä Jennin pakeille elämäntaparemontin käynnistämisessä. Silloin muistan kertoneeni tavoitteekseni jaksaa arjessa paremmin. Tämä tavoite on todella saavutettu, ja niin paljon muutakin.

Valmennuksen myötä olemme saaneet mieheni kanssa elämänhallinnan aivan uudelle tasolle. Syömme täysipainoisesti, värikkäästi ja säännöllisesti. Liikkumisesta on tullut meille molemmille elämäntapa. Nukumme paremmin, koska arvostamme lepoa eri tavalla. Jenni on ohjannut meitä innostuneesti kohti parempaa arkea pariskuntana sekä valmentanut meitä molempia myös paneutuneesti yksilöinä.

Tämän lisäksi olen löytänyt Jennin ohjauksessa itselleni uuden intohimon – juoksun. Tämä tapahtui ennalta suunnittelematta. Juoksua lisättiin alkuun lisämausteeksi mukaan liikkumisohjelmaan, ja kun se tuntui hyvältä, Jenni lähti lisäämään sitä pyynnöstäni yhä enemmän mukaan kokonaisuuteen. Jenni osasi mitoittaa juoksutreenit niin sopivalla tavalla, että juoksukunto kasvoi kuin huomaamatta. Kun vielä maaliskuussa pari minuuttia juoksua tuntui raskaalta, elokuussa juoksimme yhdessä kympin lenkin. Ja ensi keväänä on tarkoitus lähteä puolimaratonille.

Tätä innostusta juoksuun ja nousujohteista juoksukuntoa en olisi saavuttanut ilman Jennin osaavaa ohjausta. Rinnalla on kulkenut lihaskunto, lajityypilliset täsmätreenit ja matalasykkeisempi harjoittelu taiten rakennettuna kokonaisuutena.

Yhteistyö Jennin kanssa on ollut todella innostavaa. Yhteydenpito on välitöntä ja ohjauskertoja odotan aina innolla. Ohjauksen jälkeen on todella hyvä fiilis, tapaamisista saa energiaa myös henkisesti.

En olisi ikinä vuosi sitten uskonut, että näin kokonaisvaltainen muutos on mahdollista. Muutos on vaikuttanut paljon minäkuvaan. Nyt katson itseäni ja meitä pariskuntana lempeydellä ja ylpeydellä – hyväksyvästi. Mikä tärkeintä, tiedän että muutos on pysyvä, paluuta entiseen ei enää ole. Olen todella kiitollinen, että polkumme Jennin kanssa kohtasivat.  Jenni sai minut ottamaan itseäni, ei niskasta, vaan kädestä kiinni. “ 

“En usko kuureihin tai muihin pika-apuihin ja valitsin toisenlaisen lähestymistavan”

Mies 43 v., Järvenpää

Parin viime vuoden aikana heräsin hiljalleen tilanteeseen, jossa liikuntani oli jäänyt liian vähälle ja se oli vastenmielistä. Lisäksi ruokailutottumuksissani oli parantamisen varaa. Nämä vaikuttivat ulkoiseen olemukseeni sekä jaksamiseeni niin työssä kuin vapaa-ajalla ja ennakoin, että myöhemmin elämäntyylilläni voisi olla pysyvästi heikentävää vaikutusta myös terveyteeni.

En usko kuureihin tai muihin pika-apuihin ja valitsin toisenlaisen lähestymistavan. Päätin tehdä kokonaisvaltaisen elämäntaparemontin, tämä itsessään oli se tärkein ja välttämättömin valintani asiassa. Ajatukseni oli hakea tapoihini sellaisia pysyviä muutoksia, joista kiinni pitäminen ei muodostuisi liian haastavaksi muut elämän alueet huomioiden ja ymmärsin, että muutokselle täytyy antaa aikaa. Päätavoitteeni on lisätä hyvinvointiani, jaksamista ja toivottavasti saada paljon terveitä elinvuosia.

Vaikka tietoa on runsaasti ja vapaasti saatavana, eri lähteiden kesken on ristiriitoja ja siksi ei aina ole helppoa päättää mitä tietoa uskoa. Lisäksi tiedon oikea soveltaminen omaan tilanteeseeni tuntui haastavalta. Löysin Jenni Haralan sivut netistä ja tutkin niistä hänen arvojaan, lähetysmistapaansa sekä muita olennaisia teesejä. Myös hänen koulutustaustansa on vakuuttava ja sen lisäksi minulle tärkeä päätökseen vaikuttanut tekijä oli Jennin arvo, jossa valmennus perustuu tutkittuun tietoon.

Liki vuoden aikana Jenni on osoittanut toteuttavansa arvojaan käytännön valmennustyössään aivan kuten kuvaa sivuillaan. Tämän johdosta yhteistyömme on jatkunut ja kehittynyt minulle erittäin arvokkaaksi muutoksen moottoriksi ja luotan Jennin asiantuntijuuteen täysin, unohtamatta hänen kykyään nähdä asiakas yksilönä, psyykkisenä, fyysisenä ja sosiaalisena kokonaisuutena. Oman kokemukseni perusteella suosittelen Jennin palveluita varauksettomasti.

Tätä kirjoittaessani voin todeta, että olen päässyt niihin tavoitteisiin, joihin halusin vuoden kuluessa. Voisin esitellä ruokalistani millä tahansa viikolla ja se kestäisi kriittisenkin tarkastelun, riittävä liikunta kuuluu arkeeni ja minulla on jo hyvä tuntuma siitä miten liikun tasapainoisesti. Olen lisäksi oppinut uusia taitoja, joilla pidän yllä hyvää vireystilaa ja jaksamista haastavissakin arjen tilanteissa. Ja mikä parasta, mainitsemieni asioiden toteuttaminen ei tunnu vastenmieliseltä. Elämä ei ole kai koskaan valmis, muutos jatkuu, mutta uskon, että parin seuraavan vuoden aikana siirryn vähitellen muutoksesta ylläpito-tyyppiseen elämänvaiheeseen mitä tulee tähän aihepiiriin.

“Luulin saavani kovan treeniohjelman, mutta ensin hiljennettiinkin vauhtia ja hölläättiin suorittamista”

Nainen 40 v., Helsinki

”Ohjaus oli täysin minulle ja minun tarpeisiin räätälöity. Oli hienoa, kun jo lähtökeskustelussa ohjaaja ymmärsi työni luonteen, etenkin sen haasteet ja mahdollisuudet. Lisäksi ohjaus kohdistui kokonaisvaltaisesti ruokavaliosta ja liikunnasta aina lepoon. Luulin, että saan heti halussa kovan treeniohjelman, mutta ensimmäinen steppi olikin hiljentää vauhtia, höllentää suorittamista ja opetella syömään enemmän. Ja tämä oli todella tarpeen. Ruuvin kiristäminen olisi saanut minut voimaan huonommin.

Olen oppinut syömään paremmin, monipuolisemmin ja säännöllisemmin. Pelkäsin ennen hiilareita ja ruokavalioni jäi hyvin keveäksi. Olen ymmärtänyt, mikä merkitys hyvinvointiin on säännöllisellä ja monipuolisella ruokavaliolla.

Lisäksi olen oppinut nauttimaan yksin treenaamisesta. Valmis ohjelma, jossa on joustavuutta, toimii minulle hyvin. Näin pystyn jaksottamaan viikon työt, liikunnan ja vapaa-ajan. Lepopäivät ilman liikuntaa eivät enää tunnu ahdistavalta vaan tarpeelliselta. Uuden oppiminen ja itsensä sopiva haastaminen on tuntunut kivalta ja motivoinut jatkamaan. Olen ymmärtänyt, että liikunnan sisällöllä ja monipuolisuudella on todella tärkeä merkitys terveyden edistämisessä – ei siis sillä, kuinka lujaa ja paljon treenaan. Ennen liikunta oli minulle ”paljon ja lujaa äärirajoilla tekemistä”, ja tämän takia esimerkiksi lihaskuntotreenaus jäi olemattomaksi. Huonon lihaskunnon ja kehonhallinnan takia paikat kipeytyvät helposti. Lisäksi olen ymmärtänyt levon merkitysten omaan kokonaisvaltaiseen jaksamiseen.

Minulla oli koko ohjauksen ajan tunne, että ohjaus perustuu täysin minun henkilökohtaisen tilanteen jatkuvaan arviointiin. Minusta ohjaksen suunta pohjautui meidän keskusteluihin. Näiden keskustelujen kautta pystyin tuomaan omia ajatuksiani ja toiveitani esille. Ohjaaja osasi myös haastaa hyvin ajatuksiani ja antoi minulle pintaa reflektoida niitä. Vastuu tekemisestä ja muutoksesta on toki minulla itselläni. Tätä vastuuta ei voi koskaan ulkoistaa, kuten ei minkään uuden oppimisessa kohdalla. Ohjaaja ei voi tehdä muutoksia ohjattavan puolesta.”

“Jennin avulla opin kuitenkin pysähtymisen ja levon merkityksen hyvinvoinnissani”

Nainen 32 v., Hyvinkää

“Kiinnostuin Jennin nettisivuista, kun etsin itselleni elämäntapamuutokseeni sparrausta. Vaikutuin hänen teksteistään sekä Jennin arvomaailmasta tutustumiskeskustelumme aikana. Aloituskartoituksen jälkeen vaikutelma siitä, että Jenni tekee parhaansa yksilöllisesti asiakkaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin eteen, piti käytännössäkin paikkansa ja konkretisoitui viikkojen ja kuukausien tutustumisen ja treenien aikana.

Jennin tapa motivoida asiakasta ja herätellä tarkastelmaan minun henkilökohtaisia tarkoitusperiäni elämäntapamuutoksessani ja tavoitteissani puhuttelivat. Valmennuksessa sen tosiasian korostus, etteivät pelkät kuuriluonteiset ja painon tuijottamiseen keskittyminen saa aikaan kaivattuja lopputuloksia. Elämäntapamuutoksessa vaaditaan asenne- ja elintapamuutosta – kokonaisvaltaisesti.

Jennin tapana on kohdata asiakas hyvin henkilökohtaisella tasolla. Hän laittaa työssään peliin oman persoonansa, empatia- ja ohjaustaitonsa sekä huokuu yksityiskohtaisia täsmävinkkejä kiireiseen arkeen – vakuuttaen asiakkaan kokemuksella, tutkitulla tiedolla ja yksilöllisen valmennuksen räätälöimisellä sekä asiakkaan arjessa aikaan saaduilla hyvänolon muutoksilla asiakkaan ja terveyden kohentuessa. Kunnonkin koheneminen oli mukavaa, kun lenkit vaihtuivat juoksuun. 

Luulin valmennukseni aloittaessani, että vähän aikaa (vuoden) sykkimällä saan itseni eheämmäksi ja takavuosien elämäntavat kurottua kiinni. Jennin avulla opin kuitenkin pysähtymisen ja levon merkityksen hyvinvoinnissani. Ihminen ei voi nostaa kierroksia ja aina vain kiihdyttää. Ruoskia ja suorittaa elämäänsä tai terveyttään. Palautuminen ja ravitsevan ruuan riittävyys ovat jopa merkittävämpiä tekijöitä tällaiselle suorittamisaikakaudelle kuin mittayksiköt. Jenni painotti, että ihminen on kokonaisuus, jonka kuntoon laittamisessa jokainen elämän osa-alue täytyy ottaa tarkasteluun ja saada balanssiin. 

Kiitos Jenni yhteisestä matkasta, tuesta ja toivosta. Ymmärrän nyt, että henkinen hyvinvointi on yhtä merkittävää kuin rasvaprosentti tai vyötärönympärys.”